Toegeven dat het te veel is is een kracht, maar zo voelt het soms niet

In deze blog vertel ik meer over toegeven dat het te veel is is een kracht, maar zo voelt het soms niet.

 

Het vrij breken in jezelf, de stap uit je comfortzone en ook al voelt het niet altijd als het meest krachtige, dat is het wel! Het kan zo voelen omdat het wat vaag is of dat je denkt, waar gaat het over? En dat ga ik je uitleggen.

 

Op dit moment is er best wat aan de hand in mijn privé en dat heeft dagelijks invloed op mij, hoe ik me voel en hoe ik door de dag ga. Ook ben ik bezig op mijn Spaanse school. Ik volg de lessen, het daagt me uit, ik leer veel en ik ontmoet leuke mensen maar dit samen met de omstandigheden die er binnen mijn privé zijn, sta ik toch wel ‘Aan’ zeg maar. Ik krijg ideeën binnen en ondertussen ben ik bezig met mijn bedrijf en met de Spaanse les. Tot van de week tijdens de les merkte ik dat het veel te snel gaat. Ook al is dit uit de comfortzone, ik wil wel (en dat is ook bij mijn coaching zo) dat we eerlijk moeten zijn als je merkt dat het te veel is en je het niet meer bij kan benen. Dat is wat ik ervaar. Elke week ligt het tempo hoog in de les, er komen nieuwe dingen bij maar doordat ik tussendoor naar huis ben geweest liep ik een hoofdstuk achter. Toen ik weer terug op school kwam was de klasopstelling anders (dat verschilt namelijk wekelijks). Ik merkte dat de rest vooruitliep en beter Spaans spraken dus ik kon het even niet meer volgen.

 

Ik bedacht mij dat als ik nu zo doorga op dit tempo en geen stapje terug doe, dan loop ik straks over en zit ik met een brein dat op error slaat. Want je brein kan het dan niet meer goed plaatsen door de andere dingen die gedaan moeten worden en de privézaken die er ook aan de hand zijn. Dus ik kan door gaan en alles af willen hebben maar mezelf dan geen integratietijd gunnen en geen ruimte geven, dat brengt niks. Ik ben gewoon nog niet zo ver als de rest bij Spaanse les en daar mag ik eerlijk in toegeven. Ik mag best ‘Claimen’ dat ik nu zwak ben en een mislukkeling (wat niet zo is maar mag dit van mijn eigen coach nu zeggen). Misschien resoneert dit ook wel met jou en dat je kwetsbaar mag zijn.

 

Op school ben ik naar de leerlingenbegeleidster geweest en heb mijn verhaal gedaan en aangegeven het niet zo lekker met mij gaat. Mijn docente had dit zelf ook al opgemerkt dat ik er niet zo bij was. Het is zo fijn dat iemand mij ziet en hoort, wat ik zelf ook belangrijk vind in mijn eigen coaching. Ik zie jou en hoor jou, jij bent mens en zie jou in de volledigheid en kan daar doorheen prikken. Maar ook bij mezelf en als dit nou keihard ego was en ik denk, het is wel goed, ik kan niks laat maar zitten! Soms mag je eerlijk zijn en toegeven hoe het echt met je gaat. Dit is mijn ‘Message for today’. Je mag toegeven dat het wat minder gaat of dat het te veel is. Dus ik zit volgende week in de les met meer rust en vertrouwen en start ik maandag weer. Deze week gebruik ik om aan mijn Spaans te werken zodat ik die weer kan integreren.

 

Dit is wat we vaak doen vanuit de mannelijke energie doorgaan en niet stoppen maar soms werkt het gewoon niet. Je mag soms even zien dat je niet altijd hard hoeft te werken en vooral als het niet kan in het moment. En dat is bij mij zo helder en dit is nu eenmaal de situatie. Het gaat er niet om dat ik me helemaal niet goed voel want het is niet altijd het een of het ander. Gelukkig heb ik ook nog gewoon de blijdschap van het weekend dat er aan komt, dat ik geslaagd ben voor mijn energetisch coachopleiding en dat ik mijn familie heb gezien, wat ik allemaal meemaak, de overvloed die ik ontvang want er zijn ook nog zoveel mooie dingen! Dat wil niet zeggen dat je niet alleen daarop moeten focussen en dat we niet mogen toegeven aan het stuk waar je doorheen gaat. In kwetsbaarheid toegeven dat het even niet gaat en zonder dat dit een vlucht is. Ik heb in ieder geval voor nu mogen toegeven aan iets wat ik een jaar geleden totaal niet deed en ik over mijn grenzen zou gaan, dat wil je heel graag meegeven!

 

 

Mocht jij dit ook ervaren en/of herkennen? Ga dan naar mijn website en plan een gesprek in! Ook als je gewoon even wilt sparren, ik help je graag op weg!

 

Home

 

Liefs,

Te beluisteren via de bovenstaande Spotify button!

Luister hier de podcast versie:

Over Fé

Jezelf durven laten zien. Ongegeneerd. Magnetisch zijn omdat je zo jezelf bent. Geldt dat voor jou?

Of houd je jezelf kleiner dan nodig? Doe je nog wel eens een dekseltje op jezelf, in je enthousiasme, gevoeligheid óf je ambitieuze kant? 

Laat mij je begeleiden om de meest pure jij te worden, zodat je magnetisch wordt voor de doelgroep die jij het allerliefste helpt. Bevrijd jezelf door vrij te breken van oude patronen, angsten en twijfels én stap in de versie die je werkelijk bent.

Meer weten? Neem contact met mij op via onderstaande button!

Scroll naar boven