Q&A: Zo shift je het ‘moeten’ in jezelf

Luister hier de podcast versie:

In deze blog vertel ik meer over een Q&A van een luisteraar: Zo shift je het ‘moeten’ in jezelf.

We zitten veel te vaak in onze gedachten en vinden dat je van alles ‘moet’. Maar het kan anders, wees liever voor jezelf! Het is tijd om hiermee aan de slag te gaan en dit niet door te laten sudderen. Dus maak krachtige keuzes in plaats van te overleven en te denken, wie moet ik zijn en leef naar andermans verwachtingen. Het is heel herkenbaar want ik heb hier zelf erg in gezeten en was de pusher, en vond dat ik hard moest werken en duizend dingen tegelijk moest doen.

Daarom deel ik graag waardevolle tips die je kunnen helpen om het anders te doen. Besef dat wat je je tegen jezelf zegt en maar blijft herhalen dat je het niet kan en dat het toch niet lukt, dan blijf je in die negatieve energie hangen. Dus draai het om naar het positieve en herhaal dat je het ‘wel’ kan want je kan het wel en alles is mogelijk!

Ik had vaker last van woede-uitbarstingen en agressie en zei steeds tegen mijzelf: ik ben boos, ik kan niet met mijn emoties omgaan en ik kan niet stil blijven zitten. Daardoor had ik constant het gevoel iets te moeten doen want ik kon niet tegen ‘niksen’. Dit praatte ik mij constant aan.

Daarom is het belangrijk om dit te shiften en nieuwe overtuigingen te gebruiken en de oude beperkte overtuigingen los te laten. Dus iets liefdevols als: ik mag rust nemen als ik dat voel, ik mag liefdevol met mijn lijf om gaan, als ik even niks doe is dat volledig ok en precies zoals het op dat moment moet zijn. Als ik werk of andere taken een dag later doe, dan gaat er niemand dood. Het is misschien hard en niet fijn te horen maar alles gaat ook door zonder jou. De mensen om je heen kunnen ook rust pakken dus waarom zou jij dit niet voor jezelf mogen.

Een aantal inzichten die in mijn podcast aanbod komen:

– Je moet voldoen aan het ideaalbeeld.

Je vindt van jezelf dat je aan dingen ‘moet’ voldoen maar daar zit een dieper stuk. Altijd!

Bij mij was het zo dat ik verantwoordelijk moest zijn omdat mijn moeder na het overlijden van mijn vader alleen was met ons. Op een gegeven moment besloot ik mijn emoties niet meer te tonen omdat mijn moeder het zwaar had en in een opwelling had gezegd dat ze niet meer wilde leven dus ging ik ook niet meer bij haar uithuilen als ik ergens mee zat. Ik zorgde dat ik alles goed op orde had maar ik kon niet meer ‘Feetje’ zijn die ook wel eens verdriet had.

– Liefdevol naar jezelf.

Wees liefdevol naar jezelf want dit is ergens ontstaan dat het niet mogelijk was omdat het anders moest. Alle zaken die je nu als vervelend ervaart die eigenlijk uit pure vorm komt. Je wilt niemand belasten en alles zelf dragen. Ik begrijp dat als geen ander en kan dat van jou goed plaatsen omdat ik het zelf heb meegemaakt. Maar weet dat jij nooit kwaad doet of dat je schuld moet hebben of je moet schamen. Jij hebt altijd het beste gedaan wat je kon. Dat is gewoon zo!

En op dit moment voel je, ik mag een andere beweging gaan maken. Wat was voor jou het moment dat je dacht nu moet ik de verantwoordelijkheid pakken? Wat is het voor jou? Verantwoordelijkheidsgevoel omdat je je niet goed voelt en dat je alles perfect wilt. Dat is het startpunt waar je eerlijk tegen jezelf moet zijn en dat is erg belangrijk. Met deze inzichten kun je aan de slag gaan.

Je innerlijke criticus is streng en daarom is het belangrijk meer contact te gaan maken met je innerlijke mentor. Op mijn website staat een masterclass om je intuïtie te volgen en van ‘Piekeren naar Pitt’ om jouw hoofd en hart te laten verbinden. Het is je hoofd en je mind die blijft zeggen, je moet dit… je moet dat. In de training ga ik je leren hoe je van dat piekeren af kan komen en je anders kan gaan inzetten en te luisteren naar je lijf. Je gaat grote mooie stappen maken vanuit de liefde omdat het verbonden is met elkaar. Die innerlijke mentor en het gevoel dat hebben we zo nodig want als we met het hoofd bezig zijn dan leven we altijd vanuit het geconditioneerde patroon vanuit de samenleving. Of in het verleden hoe het moest zijn. Dus nog een inzicht, want als jij in je hoofd zit en als je keuzes vanuit daar maakt is het altijd geconditioneerd. De meest magische of zuivere keuzes komen niet vanuit het hoofd. Het komt vanuit een diepere laag, vanuit het zijn en vanuit het zakken.

Ik heb nog een aantal tips die mij erg geholpen hebben en hoe je die kan integreren in je leven. Het blijf anders op de oppervlakte en dat willen we niet dus vanaf nu zeg je volmondig ‘JA’ tegen jezelf want je bent het waard!

 

Tip 1: Je kan vanaf nu ook zeggen dat ga ik anders doen en kies voor leuke dingen ondernemen. Ik ben zelf ook weggelopen voor mijn gevoel en ging flink feesten, zuipen en drugs gebruiken. Bekijk je zelf en onderzoek wat je ziet en waar dit vandaan komt. Is het nog wel feesten of is het inmiddels iets anders? En dat is allemaal zonder oordeel. Dus de boodschap is: meer compassie en meer zelfliefde.

 

Tip 2: Stop vandaag met ‘moeten’!

Ik heb zo vaak gedacht, ik moet nog sporten, ik moet nog een werkboek maken en ga zo maar door maar zeg eens: ok, ik mag dit! Je hebt een planning en mag je daar meer in flowen. Flowen met blijdschap. Dus niet alleen stoppen met ‘ik moet dit of dat’ maar zet je mobiel eens uit, je mist echt niks. Ik heb het zelf geprobeerd, het was heerlijk! Ga eens naar het bos om te wandelen, doe wat leuks, alleen met jezelf zijn of met een vriend of vriendin maar zonder afleiding

 

Tip 3: Luister naar je lijf!

Als je je niet lekker voelt dan geef je eens lekker over en pak die rust. Zorg dus goed voor jezelf, ga in bad, kijk netflix, gewoon niet te veel doen en omring je met fijne dingen. Als je in hardheid zit maak sfeer om je heen, een lekker opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Dus bedenk wat kan je doen in omgeving om fijner en liefdevol te maken.

Geef jezelf complimenten en affirmeer hoe mooi en goed je bent wat je hier in wereld doet. Als je dat elke dag zou zien en zou lezen dan ga je vanzelf anders over jezelf nadenken en dan kan het bijna niet anders dat die andere gedachten komen. Doe dingen die goed voelen voor jou.

Denk s ’morgens wat kan ik voor mezelf doen om mijn dag leuker te maken!? Het zijn keuzes die je mag maken. Selfcare is echt belangrijk en om heerlijk zo de dag te beginnen en maakt je een ander mens.

 

En de laatste tip 4: Liefde.

Liefde naar jezelf zoals bijvoorbeeld een massage boeken of naar de sauna gaan. Sommige mensen laten zich tegenhouden door geld, ze vinden het te duur maar ik doe het voor mezelf omdat ik er gelukkig van wordt. Waarom zou ik mij korten als ik mezelf zo kan verwennen en mooie huid krijg!? Dan straal ik en dat is toch een mooie investering! Je krijgt er zoveel voor terug. Geld is energie en je tijd komt nooit meer terug. De tijd dat je je klote voelt dat gaat nooit meer anders zijn. Dus voor mijn geldt hoe gelukkiger ik kan zijn dan doe ik het gewoon. Dus echt, als jij je beter voelt dan kun je ook beter de wereld bedienen en wordt er ook voor jou gezorgd, zo werkt dat nou eenmaal! Het gaat niet alleen over jou maar ook het geluk dat je deelt met de wereld, je omgeving en missie. Misschien ben je zelf nog niet zo ver maar doe waar je blij van wordt! Weet dat er genoeg opties zijn waar jij iets kan doen voor jezelf, en liefdevoller naar jezelf wordt en je bent het waard!

 

Mocht je iets hebben van Fé ik ben benieuwd naar de training, kijk dan op mijn website of als ik je heb geraakt door de processen die ik heb doorgemaakt waar jij nu in zit dan ben ik altijd bereid om gratis een gesprek met je in te plannen om jou op je plek te zetten vanuit vertrouwen en liefde. Ik gun je dat!

 

In de podcast aflevering ga ik hier nog meer op in en neem ik je mee.

Te beluisteren via de bovenstaande Spotify button!

Liefs,

 

Over Fé

Jezelf durven laten zien. Ongegeneerd. Magnetisch zijn omdat je zo jezelf bent. Geldt dat voor jou?

Of houd je jezelf kleiner dan nodig? Doe je nog wel eens een dekseltje op jezelf, in je enthousiasme, gevoeligheid óf je ambitieuze kant? 

Laat mij je begeleiden om de meest pure jij te worden, zodat je magnetisch wordt voor de doelgroep die jij het allerliefste helpt. Bevrijd jezelf door vrij te breken van oude patronen, angsten en twijfels én stap in de versie die je werkelijk bent.

Meer weten? Neem contact met mij op via onderstaande button!

Scroll naar boven