Hoe kan ik mezelf zijn bij anderen? Met 5 belangrijke vragen!

Luister hier de podcast versie:

In deze blog vertel ik meer over de Q&A van een vaste luisteraar: hoe kan ik meer mezelf zijn?

Wij hebben allemaal de angst om te worden afgewezen.

En als we die nog even doortrekken, geen vrienden meer over te houden.
Het is heel lang een angst van mij geweest. Dan was ik bang alleen over te blijven.

Dat ik alleen via Facebook en Instagram wat glimpjes van vriendschap mee zou krijgen, maar zelf alleen in mijn appartement zat. Met een kop thee. Een goed boek, dat wel. Of Netflix.

Maar geen connectie. Omdat ik dit ook heb gezien. Ik ken deze mensen.

En dat lijkt mij zo hartstikke eenzaam. Laten we eerlijk zijn, dat wij allemaal connectie en liefde zoeken op deze wereld. En als je zegt van niet, dan is dat voor mij een teken dat je een muur om je heen hebt opgetrokken vanuit angst.

Maar, de andere kant is dat wij niet onszelf durven zijn en continu concessies doen in wie we werkelijk zijn. Vanuit verkramping handelen en niet vanuit onze puurheid.

Ten eerste is het hartstikke belangrijk om te kijken naar wat jij precies wilt.

Heb je daadwerkelijk last van het feit dat je je ‘anders voordoet’?

Is het iets wat je zelf daadwerkelijk ervaart, of bijvoorbeeld terugkrijgt van de omgeving? Dat het op deze manier zou moeten?

Waarom ik dit vraag, is om het feit dat iedereen wel eens niet zichzelf is. En dat is op sommige momenten ook helemaal oké. Stel je voor dat je in een omgeving bent waar jij je niet veilig voelt, moet jij dan helemaal puur en eerlijk jezelf zijn?

Het is dus eerst goed om te ontdekken wat je intentie is. Sommige momenten dienen zich niet om helemaal jezelf te moeten zijn, andere momenten juist weer wel.

Doe dit altijd vanuit compassie. Ik weet nog goed dat als ik ergens kwam en ontzettend verlegen was, dat ik dacht… Zie je, ben ik weer zo verlegen! Maar dat ben ik niet echt! En zo werd ik kwaad op mezelf.

Nee lieverd, het is altijd goed. Op dit moment sta je op het punt waar je staat. Punt. Haha.

Het is belangrijk om te onderzoeken:

– Wanneer ben ik niet mezelf, terwijl ik dit wel wil?

– Wanneer doe ik mij anders voor, en waarom?

– Welke personen of situaties triggeren mij?

– Welke schaduwkanten mag ik nog niet van mezelf zijn, waardoor ik niet volledig mezelf kan zijn of kan gaan voor mijn dromen?

In de podcast aflevering ga ik hier nog meer op in en neem ik je mee. Deze vragen kun je heel goed voor jezelf beantwoorden!

Te beluisteren via de bovenstaande Spotify button!

Liefs,

 

Wil je luisteren naar jouw intuïtie? Weten hoe intuïtie met je spreekt? Er weer zonder aarzelen op kunnen vertrouwen? Download nu mijn nieuwste masterclass: De 3 gouden inzichten om NU naar je intuïtie te luisteren. Met werkboek én mega waardevolle voel-oefening (meditatie) Via: http://fevanmegen.nl/masterclass-intuitie 

Over Fé

Jezelf durven laten zien. Ongegeneerd. Magnetisch zijn omdat je zo jezelf bent. Geldt dat voor jou?

Of houd je jezelf kleiner dan nodig? Doe je nog wel eens een dekseltje op jezelf, in je enthousiasme, gevoeligheid óf je ambitieuze kant? 

Laat mij je begeleiden om de meest pure jij te worden, zodat je magnetisch wordt voor de doelgroep die jij het allerliefste helpt. Bevrijd jezelf door vrij te breken van oude patronen, angsten en twijfels én stap in de versie die je werkelijk bent.

Meer weten? Neem contact met mij op via onderstaande button!

Scroll naar boven