Hoe kan ik mezelf zijn bij anderen? Met 5 belangrijke vragen!

Luister hier de podcast versie:

In deze blog vertel ik meer over de Q&A van een vaste luisteraar: hoe kan ik meer mezelf zijn?

Wij hebben allemaal de angst om te worden afgewezen.

En als we die nog even doortrekken, geen vrienden meer over te houden.
Het is heel lang een angst van mij geweest. Dan was ik bang alleen over te blijven.

Dat ik alleen via Facebook en Instagram wat glimpjes van vriendschap mee zou krijgen, maar zelf alleen in mijn appartement zat. Met een kop thee. Een goed boek, dat wel. Of Netflix.

Maar geen connectie. Omdat ik dit ook heb gezien. Ik ken deze mensen.

En dat lijkt mij zo hartstikke eenzaam. Laten we eerlijk zijn, dat wij allemaal connectie en liefde zoeken op deze wereld. En als je zegt van niet, dan is dat voor mij een teken dat je een muur om je heen hebt opgetrokken vanuit angst.

Maar, de andere kant is dat wij niet onszelf durven zijn en continu concessies doen in wie we werkelijk zijn. Vanuit verkramping handelen en niet vanuit onze puurheid.

Ten eerste is het hartstikke belangrijk om te kijken naar wat jij precies wilt.

Heb je daadwerkelijk last van het feit dat je je ‘anders voordoet’?

Is het iets wat je zelf daadwerkelijk ervaart, of bijvoorbeeld terugkrijgt van de omgeving? Dat het op deze manier zou moeten?

Waarom ik dit vraag, is om het feit dat iedereen wel eens niet zichzelf is. En dat is op sommige momenten ook helemaal oké. Stel je voor dat je in een omgeving bent waar jij je niet veilig voelt, moet jij dan helemaal puur en eerlijk jezelf zijn?

Het is dus eerst goed om te ontdekken wat je intentie is. Sommige momenten dienen zich niet om helemaal jezelf te moeten zijn, andere momenten juist weer wel.

Doe dit altijd vanuit compassie. Ik weet nog goed dat als ik ergens kwam en ontzettend verlegen was, dat ik dacht… Zie je, ben ik weer zo verlegen! Maar dat ben ik niet echt! En zo werd ik kwaad op mezelf.

Nee lieverd, het is altijd goed. Op dit moment sta je op het punt waar je staat. Punt. Haha.

Het is belangrijk om te onderzoeken:

– Wanneer ben ik niet mezelf, terwijl ik dit wel wil?

– Wanneer doe ik mij anders voor, en waarom?

– Welke personen of situaties triggeren mij?

– Welke schaduwkanten mag ik nog niet van mezelf zijn, waardoor ik niet volledig mezelf kan zijn of kan gaan voor mijn dromen?

In de podcast aflevering ga ik hier nog meer op in en neem ik je mee. Deze vragen kun je heel goed voor jezelf beantwoorden!

Te beluisteren via de bovenstaande Spotify button!

Liefs,

 

Wil je luisteren naar jouw intuïtie? Weten hoe intuïtie met je spreekt? Er weer zonder aarzelen op kunnen vertrouwen? Download nu mijn nieuwste masterclass: De 3 gouden inzichten om NU naar je intuïtie te luisteren. Met werkboek én mega waardevolle voel-oefening (meditatie) Via: http://fevanmegen.nl/masterclass-intuitie 

Over Fé

Authentiek, kwetsbaar, puur jezelf zijn… Je weet nu niet wat je ermee moet en het zit zelfs een beetje in je allergie.

Niemand weet echter wat goed is voor JOU. Daarom is het zó belangrijk dat jij vanuit jouw echte kern gaat leven. Alleen dan manifesteer je dat droomleven waar je nu alleen van droomt (he he!) Grote kans dat jij hier nog niet op vertrouwd. In mijn 1-op-1 sessies begeleid ik mensen naar hun grootste blokkade en voel zuiver in wat jij op dit moment pas écht nodig hebt. 

Scroll naar top