Van de doodsangst om alleen te zijn, naar mijn authentieke en eigen missie vinden, leven en doorgeven aan de wereld.

Wie is Fé?

Tja, hoe begin je dan je eigen biografie? Vaak willen wij – mensen – onze verhalen indrukwekkend maken en ze iets doen laten voorstellen. Ik ben mezelf bewust van dat mijn verhaal ook maar een verhaal is. Dat zovelen dit meemaken. Dat zovelen veel meer meemaken. Maar daar gaat het niet om.

Ik geloof dat jouw verhaal ook jouw kracht is. Laat jouw verhaal een inspiratie zijn voor anderen. Dus toch wil ik het met je delen, omdat ik geloof dat voor coaching een persoonlijke connectie moet zijn.

Mijn missie is om mensen hun zielsmissie te laten vinden, leven en doorgeven. Om zo het bewustzijn op te krikken en samen een mega shift te maken. Daarom ben ik dit werk gaan doen. 

Het ergste wat mij kon overkomen, was weer alleen te staan…

Afgewezen UBERpuber

Mijn vader overleed toen ik twaalf jaar oud was. Hij overleed aan een longembolie. Zo ‘pats boem’ uit mijn leven. Ik wist niet wat me overkwam. Ik weet nog goed dat ik de eerste nacht hoopte.. Hoopte dat ik wakker werd en het een nachtmerrie was. Na de begrafenis werd het pas echt duidelijk. Iemand die is overleden, komt niet meer terug. Dit was geen nachtmerrie. Dit was veel erger. Het voelde of ik moest zwemmen in een oceaan. Maar hoe hoog de golven ook kwamen, hoe ik bijna verzoop, het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben.

Op dat moment kwam ik als lastige puber in een rouwproces. Een rouwproces dat ik voor mijn gevoel alleen heb moeten dragen. Ik was altijd al ‘de ander’ in ons gezin. Mijn moeder en broertje zijn rustig, lief, zachtaardig, introvert, denkers, teruggetrokken en vredelievend. Ik was het tegenovergestelde. Druk, extravert, een doener, voeler, en dominant. Ik heb na de dood zorg willen dragen voor mijn gezinsleden. De verantwoordelijkheid op me willen nemen. Iedereen moest zo gelukkig mogelijk zijn! Inclusief ikzelf.

Maar, we waren niet gelukkig. Gek, he? Ik kreeg het gevoel of ik mezelf moest bewijzen. Ik ben Fé, niet Feetje. Vanaf toen ben ik mezelf krachtig gaan gedragen. Doordat ik zo anders ben, hielp het averechts. Ik werd brutaal, agressief, jaloers en woedend. Jaloers omdat ik alleen stond. Ik voelde me zo alleen. We konden ons allemaal niet verstaan in de behoefte van de ander. We waren een gebroken gezin. 

Toen ik achttien was, ben ik ‘uit huis gevlucht.’ Ik was door de grote verantwoordelijkheid ook echt toe aan mijn studententijd, maar ik kon gewoon niet meer thuis wonen. Toch als ik thuis kwam, probeerde ik mijn gezin weer ‘gelukkig’ te krijgen. Als ik zag dat het slecht ging, moest ik dat weer helen. Ik kon het niet aanzien als iemand ongelukkig was. Als iemand zei dat het leven zo snel mogelijk mocht eindigen. Ik had nooit anders gezien dan dat mensen uit angst leven, bezig zijn met wat anderen van hun vinden, denken en te leven met de gedachten ‘wat als…’  En dit heeft mij – uiteindelijk – de kracht gegeven om in plaats van uit angst, uit geloof, hoop en liefde te handelen.

Kies jij voor angst of liefde?

Queen Vluchten

Ik heb religiestudies gestudeerd in Tilburg. Iets wat nog meer op mijn pad is gekomen door papa. Het was een eerste opzet naar iets groters. Net zoals voor velen is dit de tijd van mijn leven geweest. De feesttijd van mijn leven! Mijn beste vriendin kwam bij me wonen en we leefden als Godinnen. Drie tot vier keer in de week uit. 

Livin’ the life. Niks was te gek. Alles kon. Alles mocht. Ik verloor me in het uitgaansleven. Letterlijk. Mijn bachelor en master religiestudies heb ik in die zeven jaar behaald.  

Na een tijd hadden we Tilburg wel gezien en verhuisden we naar Breda. Van mijn kroegverslaving stapte ik in de festivalverslaving. Wat genoot ik van het leven. Ik ontdekte de hardcorefeestjes. Dit was pas thuiskomen. Ik voelde me eindelijk geborgen. Eindelijk ergens echt thuis. Niemand die je veroordeeld. Ik leefde voor het weekend. Het weekend leefde voor mij. Door het drank en drugsgebruik was ik flink van God los. Ik liet me misbruiken door feestjes. Zodra ik niet kon feesten, voelde ik me slecht. Joh, gek he! En zo kwam ik in een vicieuze cirkel. Ik was een feestjunk. En het was het perfecte masker. Want zelfs in Feest vind je Fé. Niemand die daar raar van zou opkijken. Ik heb oprecht genoten en een leuke tijd gehad, maar als ik erop terugkijk is het ook een vlucht geweest.

Vlucht in het feesten, vlucht om onder de mensen te zijn, vlucht in verkeerde en rare relaties, het krijgen van aandacht. Waar ik werkelijk voor ben gevlucht? Het werkelijk naar binnen kijken in plaats van naar buiten. Ik was inmiddels Queen Vluchten. Daardoor herken ik dit als geen ander bij anderen. En nee, dit gaat niet alleen over feesten. Dit gaat over hard werken, perfectionisme, altijd onder de mensen moeten zijn, vier dagen in de week drinken, obsessief sporten of shoppen, weer je socials checken, en natuurlijk Netflixen..

Ik accepteerde mezelf voor het allereerst

Feesten was niet de oplossing. Feesten was inmiddels het probleem. Niet elk feestleven staat gelijk aan vluchten. Wel als je moet feesten. Feesten stond voor mij gelijk aan verbondenheid voelen. Erkend worden om wie je bent. Er te mogen zijn. Ik wilde niet alleen zijn. Alleen zijn, dat was ik altijd geweest. Ik had mijn vader verloren. Ik had nooit een plekje in mijn gezin.

Ik heb zo lang erbij willen horen, omdat ik dit thuis nooit deed. En ben eens eerlijk: wie wil er afgewezen worden?! Vanuit onze natuur kan afwijzing betekenen dat we niet kunnen overleven. En ik heb mezelf jaren aangepast. Overal waar ik kom, merk ik dat mensen zo anders zijn. Mensen denken anders, zeggen anders en doen anders. Ik wilde liever meekleuren dan mijn eigen kleur laten zien. Ik was bang dat mijn kleur niet zou voldoen. Dat mijn kleur zou worden afgewezen en ik nog meer alleen zou zijn. Herkenbaar?

De levensvragen zaten dus heel diep. Doe ik er eigenlijk wel toe? Waarom ben ik hier? Ergens wist ik heel diep dat ik hier met een grote missie ben, maar leefde nog vanuit angst. De angst die ik – onbewust – toch meedroeg vanuit het gezin van herkomst. Het werd tijd om iets aan de wond te doen. Want pleisters plakken, had geen zin meer. Verantwoordelijkheid nemen en gaan. Hoe zwaar dit ook was.  Zoals ik al zei heb ik altijd Fé moeten zijn, was er nauwelijks plek voor Feetje. Deze kant mocht er weer meer zijn. En die kant ben ik bewust gaan onderzoeken.

Waar ik achter kwam in al die jaren, is dat je alleen jezelf kan afwijzen. Dat doen anderen niet. Dat doe JIJZELF.

Van buiten naar binnen

Inmiddels was het mij duidelijk. Ik kon blijven vluchten in feesten, hard werken, Netflixen, shoppen, verkeerde relaties of gewoonweg op de bank zitten, maar dat ging mij niet langer helpen om werkelijk geluk te kunnen ervaren. Ik was bang om mijn emoties te voelen. Te leven vanuit mijn puurste vorm. 

Liefde en geluk zit allang in ons. Mijn fout was om te zoeken buiten mezelf, terwijl ik juist naar binnen moest. Wij komen allemaal van dezelfde bron en hebben hier allemaal ons aardse leven te leiden. 

Maar, hoe eng is dat? Om werkelijk met jezelf aan de slag te gaan? Durf jij jouw volledigheid te bekijken? Jouw licht- en schaduwkanten? Alle gevoelens durven voelen? Te luisteren naar jouw ziel en intuïtie? 

Mijn proces begon zo’n vier jaar geleden toen ik bij Personal Body Plan aan de slag ging met fitnessen. Als volgt ging ik aan de slag als coach en hielp ik zo’n honderd deelnemers online met training, voeding en mindset. Ik dacht dat mindset helemaal mijn ding was, maar al snel bleek dat er een veel grotere missie te wachten stond….

Ik koos voor liefde en licht

Na de investeringen van zo’n vijftienduizend euro in coaches, ziel- en numerologiesessies, opleidingen en boeken heb ik iets magisch mogen voelen. Doordat mijn bewustzijn zo was vergroot, kon ik voelen dat je er nooit alleen voor staat. Ik voelde de onuitputtelijke Bron die in ons zit. Dat je als ziel in een menselijk bestaan bent gezet. De kracht van het Universum. De kracht die altijd in ons is. En we dus helemaal niet buiten onszelf op zoek hoeven naar dat stukje. Het is er altijd. Punt.

En zo heb ik mijn leven kunnen veranderen. Had ik geen drang meer naar wat dan ook buiten mezelf te zoeken. Want ik wist: het zit in mij. Daar moet ik zoeken.

Daardoor kwam ik in aanraking met de Wet van Aantrekkingskracht en maakte ik dit mezelf helemaal eigen. Niet affirmaties knallen om te hopen dat je het wat oplevert, nee! Affirmaties voelen en uitzenden. Je mooiste leven leiden door gewoonweg je ziel te volgen. Klinkt makkelijk, is het niet.

Dat is ook de reden dat ik dit werk doe. En zo kom ik steeds dichter en dichter bij mijn zielstaak. Want hé, de kern staat, de rest verandert net zo goed mee!

Het is mijn missie om liefde, licht en spiritualiteit in de wereld te sturen. Het is mijn missie om mensen hun eigen zielsmissie te laten vinden en deze krachtig in de wereld te zetten. Juist nu. Het is nodig. 

 

Hoe spiritualiteit mijn drive werd

Al sinds ik klein was, heb ik interesse gehad in spiritualiteit. Het heeft mij altijd getrokken. Helemaal toen papa was overleden. Ik heb daar zoveel antwoorden mogen vinden door dit pad. Toch merkte ik het stigma op spiritualiteit, dat ik dit deel jaren lang heb weggestopt. Ik wilde liever bij de massa horen dan die ‘zweefteef’ zijn. Ik heb heel lang weinig verteld over mijn studie of werk. 

Spiritualiteit wordt vaak vergeleken met: 

  • Geitenwollensokken in sandalen
  • Zeven uur lang weg mediteren op een kussentje
  • Wierrooksessie en ohmen
  • Alle godsdiensten en religies met hun ‘moetjes’ 

En nee, ik word daar niet blij van. Spiritualiteit is voor mij gewoonweg zijn en doen waar jij voor bedoeld bent op deze mooie aardkloot. Te leven vanuit jouw puurste zijn en vorm. 

Mijn eigen missie is om liefde, licht en spiritualiteit te delen in de wereld en mensen hun unieke pad te laten bewandelen om zo een domino-effect te creëren van spiritualiteit. Hoe meer wereldverbeteraars bezig gaan met hun sociale missie en dit ook durven uitvoeren, hoe meer mensen worden aangewakkerd om te doen waar ze voor bedoeld zijn.

Ik ben een echte regeltante, aanpakker en doener. Daarnaast geloof ik in een ziel, mijn gevoel, energieën, frequentie en intuïtie. Vanuit hier zal ik ook zeker mijn coaching uitdragen. Ik wil je bewust maken en laten leren wat om ons heen gebeurt en wat wij niet met het blote oog kunnen vatten.

Dank voor het lezen van mijn verhaal. Wat is jouw verhaal? Laat het hieronder aan mij weten! Can't wait to meet you!

Let's meet!

Wat is jouw verhaal? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten via het contactformulier of mijn Instagram en ik neem contact met je op!

Scroll naar top