Hoe moet ik omgaan met mensen die op een andere frequentie zitten?

Luister hier de podcast versie:

In deze blog vertel ik meer over een Q&A van een luisteraar: hoe moet ik omgaan met mensen die op een andere frequentie zitten? Bijvoorbeeld (goede) vrienden? 

Laten we starten met dat dit een heel confronterend onderwerp is.

Want, even eerlijk. Hoe pijnlijk is het als je merkt dat je je omgeving ontgroeit? Dat jij verder ontwikkelt, maar anderen stagneren?

De stemmetjes in jouw hoofd maken daar lekker gebruik van.

Het is toch altijd al een (goede/beste) vriend geweest? Aka: die kan ik toch niet zomaar laten vallen?
We zijn toch al zo lang vrienden?
Hoe gaan mensen dan naar mij kijken?
Ben ik dan niet alleen?

Hoe dan ook, we hebben een keuze te maken. Een keuze te maken in hoe we deze mensen dan wel of niet in ons leven toelaten. En daar zit de kwetsbaarheid.

Het is namelijk mega kwetsbaar om toe te geven aan wat jij werkelijk voelt. En dit – indien je dit ook zo voelt – uit te spreken naar je omgeving. Maar voor dat we daar zijn, neem ik je mee in hoe je dit voor jezelf kunt beantwoorden.

Ten eerste is het belangrijk om te weten wat jouw omgeving voor jou betekent.
Hoe kijk jij naar vriendschap? Wat is jouw definitie van vriendschap?
Wat vind je belangrijk in jouw relaties? Waar stoor jij je aan?
Wie heb je op dit moment in je omgeving? Bij wie ga je aan? Bij wie voel je vooral frustratie, irritatie of iets in die trant?

Jouw omgeving is een keiharde weergave van wie jij bent.
Het gemiddelde van de 5 personen waar je mee om gaat, daar ga jij je aan meten.
Dat wordt jouw gemiddelde. Oei. Dat was ook voor mijzelf even zuur; aangezien mijn vriend en beste vriend héél relaxed leven (naast studeren vooral Youtuben of enorm veel reizen)

Begrijp mij niet verkeerd, dit gun ik ze allebei. Ik geniet ook van hoe zij hun leven inrichten. Maar…. Ik merkte dat ik ook meer en meer in de ‘relax’ modus kwam en daardoor mijn eigen missie totaal vergat. Mijn missie om hier mensen wakker te schudden en te laten leven vanuit hun pure kern. Maskers af. Echt gaan leven in plaats van overleven. Yep.

Dit is dus mega waardevol om te bekijken; hoe heeft mijn omgeving invloed op mij?

Terug naar het verhaal. Als je antwoord hebt op jouw vragen, dan kun je gaan kijken wat je er mee wil. Heel lang had ik het idee dat vriendschap ‘alles-in-1’ moest zijn. Nu ervaar ik vrienden (op 1 hand te tellen) waar ik werkelijk alles mee kan. Een leuk feestje pakken, diepgaand gesprek, lachen en huilen. De rest van mijn omgeving staat verder van mij af en zie ik zo af en toe. Dan heb ik een mega gezellig avondje en ben ik daar helemaal content mee. Ook al zitten mensen misschien op een andere frequentie. 

Je mag daar eerlijk in zijn tegen jezelf. Van wie krijg ik echt geen energie? Wie is meer een stoorzender? Waar loop ik altijd helemaal leeg? (Let op: dit komt altijd nog door jezelf, dus de triggers die je krijgt, maar daarover wijd ik even niet uit). 

Dan is het ook aan jou om te bepalen wat je ermee wil doen. Dus, wat wil je?
Lang heb ik een beste vriendin gehad waar ik maar aan vast bleef houden. Voor mij is het superbelangrijk dat vriendschap geven en nemen is. Dat het gelijkwaardig voelt (staat ook in mijn Human Design). Dit voelde al langer niet. Zonder in de details te treden, moest ik 90% van de tijd luisteren naar hoe het niet goed ging. 

Misschien ken je het wel, dat je je vrienden ander perspectief mee wil geven en hoopt dat ze daar dan iets mee doen. Op een punt kom je om eerlijk te zijn: diegene doet er niks mee. Wil ik dit dan nog wel zo? Wat haal ik er precies uit? 

Dit betekende voor mij duidelijk uitspreken hoe ik de ‘vriendschap’ nog zag. Geen beste vrienden, maar gewoon leuk voor een drankje of avondje weg. En ja, omdat ik kwetsbaar ben en mijn gevoelens deel, kan de ander daar vanuit zijn of haar stuk heel eigen op reageren. In mijn geval: geblokkeerd. 

Dit zijn de consequenties als jij je durft uit te spreken. En dat is waarschijnlijk ook waarom jij het spannend vindt. Maar geloof mij, als jij niet ruimte maakt voor jezelf (en je gevoelens), dan komen er nooit nieuwe zaken op je pad. Als jij wil vasthouden aan iets dat niet goed voor je is, komt er, grote kans, ook niet iets nieuws op je pad.

Na deze keuze, kreeg ik direct heel veel bijzondere uitnodigingen. Ik kreeg een hele fijne master mind, maar ook een vrouwencirkel waar ik voor werd uitgenodigd. En daar zit de leap of faith: mag ik vertrouwen op dat er nieuwe mensen in mijn leven komen die beter passen?

Enfin, moraal van het verhaal: het gaat erom dat jij je goed voelt bij de keuze die je maakt. Geef jezelf ook de tijd om te mogen beslissen en te voelen wat je nou eigenlijk wil. Dit hoeft niet direct nu. Mijn voorbeeld heeft in totaal een jaar geduurd.

Waar voel jij je op dit moment fijn bij? Wat zou je willen? Als je heel eerlijk bent? 

Weet dat hier pareltjes van lessen in verborgen zijn. Denk aan grenzen stellen, gevoel uitspreken, bij jezelf durven blijven, stapje voor stapje vanuit je pure en ware kern gaan leven. Yep, vriendschappen spiegelen álles in ons. 

Hopelijk heb je veel aan deze blog of podcast gehad! Deel in al je enthousiasme wat je ervan vond via mijn IG: @fevanmegen ?

Liefs Fé

Vaak in je hoofd? Zeg je ook altijd tegen jezelf dat je ‘niks voelt, niet kan voelen, niet weet wat je moet voelen?’ Zou je meer willen vertrouwen op jouw intuïtie? Download dan nu de gratis masterclass: de 3 gouden inzichten om NU je intuïtie te gaan volgen! Doe dit via: http://fevanmegen.nl/masterclass-intuitie  Tot bij de masterclass lieve Jij! 

Over Fé

Jezelf durven laten zien. Ongegeneerd. Magnetisch zijn omdat je zo jezelf bent. Geldt dat voor jou?

Of houd je jezelf kleiner dan nodig? Doe je nog wel eens een dekseltje op jezelf, in je enthousiasme, gevoeligheid óf je ambitieuze kant? 

Laat mij je begeleiden om de meest pure jij te worden, zodat je magnetisch wordt voor de doelgroep die jij het allerliefste helpt. Bevrijd jezelf door vrij te breken van oude patronen, angsten en twijfels én stap in de versie die je werkelijk bent.

Meer weten? Neem contact met mij op via onderstaande button!

Scroll naar boven