Familieopstellingen: Dit moet je een keer doen!

Luister hier de podcast versie:

In deze blog deel ik mijn eigen ervaring met familieopstellingen tijdens mijn opleiding Energetisch Coach Jaar 2!

Een familieopstelling laat ons snel en zonder veel woorden zien wat de onbewuste oorzaak is achter ons gedrag. Opstellingen helpen om de tot nu toe verborgen verbanden te zien met het grotere geheel waar we onderdeel van zijn. Pas als de verstrikkingen zichtbaar zijn, kunnen we nieuwe mogelijkheden vinden om ons op liefdevolle wijze los te maken van hardnekkige patronen.

Veel van onze patronen, overtuigingen en gedrag vinden hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. (Zoals ik ook al opschreef in mijn blog van 8-2, die lees je hier) Vanuit een onbewuste loyaliteit nemen we niet alleen bekrachtigende, maar ook beperkende patronen mee. Als volwassene functioneren we onbewust nog vaak volgens deze blauwdruk.

Een opstelling kun je zien als een levende foto. Het is een ruimtelijke uitbeelding van een systeem (een familie, team of organisatie) waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. 

We denken het vaak te weten. Maar weten we het wel echt?

Tijdens de dag op mijn opleiding, ging ik met mijn groepje (we waren met z’n 4e) de familieopstellingen uitvoeren.

We kozen een moeder- of vaderlijn, waarin de biologische lijn van paps of mams wordt uitgewerkt. Moeder, oma en overgroot oma en vader, opa en overgroot opa.  

De deelnemer en representanten – dan in hun rol – gaan achter elkaar staan. Generatie achter generatie. 

En daar ontstaat de magic. Want dit is niet met het hoofd te begrijpen. Drie mensen ervaren wat het met ze doet. Zij gaan in de lijn staan en voelen (energetisch) wat deze rol met ze doet. 

Dit is super bijzonder; ik heb mij verdrietig, eenzaam, misselijk en super benauwd gevoeld. Alle keren wat anders. Je laat dit gewoon door je heen stromen en deelt dit met diegene die deze opstelling zo heeft gekozen.

Als volgt voelen de representanten of ze zo ‘goed in de lijn staan’ en nemen hun eigen plek in. Dit kan betekenen dat de generaties achter jou niet direct achter je staan, maar op andere plekken. En dit kan bijvoorbeeld de reden zijn dat je je niet gesteund voelt. 

Vanuit de generaties, kan er ook wat geheeld worden. Zaken die niet zijn uitgesproken, gevoel wat niet is gedeeld of een geheim wat nooit is verteld kan in die opstelling naar voren komen. Door dit alleen al uit te spreken, heel je zaken voor je hele familielijn. Heel bijzonder.

Dit heelt tot zeven generaties terug en zal dus ook direct wat in de energie in je omgeving doen. 

Dit is een van de manieren hoe familieopstellingen uitgevoerd kunnen worden, natuurlijk doet iedereen daar net zijn eigen ding. Er zijn talloze manieren van systemisch werken! 

Ben jij benieuwd naar familieopstellingen? Kijk eens op de website van https://innerlijkleiderzijn.nl/ Dit is de website van mijn docente van Energetisch Coach. Zij is fantastisch in het werk dat ze doet! 

Over Fé

Authentiek, kwetsbaar, puur jezelf zijn… Je weet nu niet wat je ermee moet en het zit zelfs een beetje in je allergie.

Niemand weet echter wat goed is voor JOU. Daarom is het zó belangrijk dat jij vanuit jouw echte kern gaat leven. Alleen dan manifesteer je dat droomleven waar je nu alleen van droomt (he he!) Grote kans dat jij hier nog niet op vertrouwd. In mijn 1-op-1 sessies begeleid ik mensen naar hun grootste blokkade en voel zuiver in wat jij op dit moment pas écht nodig hebt. 

Scroll naar top