Wanneer de angst blijft winnen: what to do?

Luister hier de podcast versie:

In deze blog vertel ik meer over een wanneer de angst blijft winnen: what to do?

Wat doe je als de angst blijft winnen?

Ik neem je hierbij ook graag mee in mijn avontuur in Spanje, want ook mijn angst komt hierdoor naar boven!

Voor dat ik vertrok had ik nog een studiedag bij mijn Energetisch Coach. Ik had de hele week wel zo zware weerstand, mijn ego ging zwaar aan de haal (die heeft volgens mij nog nooit zo tegengestribbeld).

Ik ben eerder op reis geweest, naar Colombia, ik houd van reizen en ik vind het daarnaast ook superleuk om te leren. En ik kwam terug van Spaanse les maar kon er niks van maken en dacht wel ik wil meer reizen en mij verstaanbaar maken en het kunnen begrijpen.

Na mijn reis naar Colombia boekte ik gewoon de reis naar Spanje (no stress at all haha) Ik ga en zie het wel! Maar in die laatste week dacht ik: Wat ben ik eigenlijk aan het doen? Terwijl het zo typisch mij (Fé) is, in de zin van ‘Lets go, we gaan!’ Het was een soort van zielsverlangen. Het kwam al eerder terug in mijn zielsanalyse dat er iets is dat ik daar eerder heb geleefd en als ik daarnaartoe ga, ik dan veel downloads zou krijgen en gaat de weg verder opent naar overvloed.

Alles voelde dus goed tot die week ervoor en dacht ik: Doe ik dit gewoon voor een mooi verhaal te hebben? Ik voelde niet meer helder waarom ik het ging doen. Het werd dus erger en heb echt gedacht, ik ga niet want wat heb ik eraan!?

Er zaten zoveel angsten, vandaar mijn ego met me aan de haal ging. Ik ga natuurlijk alleen op weg naar Spanje en om daar Spaans te leren, veel Engels spreken waar ik niet echt in uitblink (understatement, haha) en dat maakte mij zo nerveus, het was zo uit de comfort zone.

Toch vond ik het een mooie beweging om te merken, dat net als bij mijn klanten (die bij mij in coaching zitten) precies tegen dezelfde dingen aanlopen. Dus wat ik binnen heb gekregen is zuiver maar wat ik daarna allemaal weer tegen mezelf vertel, dat stuk mag ik in mezelf herkennen. Dit wordt gestuurd maar is het ook echt hoe het is?

Toen ik naar het vliegveld werd weggebracht was ik zo emotioneel en dacht weer, waar begin ik aan en is dit juiste keuze? En ook al ben ik coach, ook ik heb het soms ook niet onder controle. Dus het was even drama en eenmaal in het vliegtuig ging het weer top en ook toen ik aankwam in Spanje kon ik al wat meer landen. Hier ga ik voor dus “No matter what’, ik ga in ieder geval ervaring opdoen! En ik wist niet of het mijn ego was maar daar zou ik niet achter komen als ik het niet doe. Dan zou ik altijd mooi achter mijn verhaal kunnen schuilen bijvoorbeeld, het was mijn ego of wat dan ook waarom ik het niet heb gedaan. Het is zo dat als je het ervaart dan is het zuiverder en kan ik mij daarover invoelen en is het meer in het moment.

Aangekomen bij het appartement zou ik de sleutel krijgen van de taxichauffeur maar die had hij niet, er komen dan allemaal gevoelens op van zie je wel, sta ik hier en wat nu!? Al met al kwam het natuurlijk goed en alles was prima, mooie kamer en ik was helemaal blij!

Zo zie je, elke keer iets nieuws doen wat spannend is, hoe meer je kan dichtslaan. Voor mij was het dus dat ik helemaal alleen was (ondanks ik dat fijn vind) maar nu ervaar ik dat helemaal niet meer zo. Dus oud verhaal en dat kan ik mooi achter mij laten en afsluiten.

Zoals het Engels spreken. Ik krijg van anderen terug dat ik het best goed spreek dus ik kan me verstaanbaar maken. En ondanks dat blijven er twijfels en gedachten opkomen, van bij wie kom ik in het appartement en ga ik het leuk vinden en me niet vervelen? Van al die opstapelingen maakt dat je hoofd natuurlijk vol loopt.

Vaak is de drempel hoog en denken we wat we allemaal niet kunnen omdat het nieuw en spannend is.

Neem mensen die een onderneming gaan starten, die de angst hebben van wat ga ik aanbieden en je wil het anders doen dan anderen, je moet van alles doen en wat er allemaal bij komt kijken. Maar kun je dat zelf voor je behapbaar maken? Ik ben dus in het diepe gesprongen, dat moest wel op deze manier maar wat als het in stapjes mag?! Het hoeven niet altijd zware paniekaanvallen te zijn en wat als het anders kan?

Mocht je dit ervaren en herkennen, er is een verlangen maar je drukt het weg of je wilt er niet naar luisteren. Wat als het er wel mag zijn en niet op de paniektoer hoeft te gaan maar gewoon op jouw manier? Dat kan! En mocht je dit lezen en je hierdoor aangesproken voelen, alsof ik het over jou heb en jezelf herkennen dat je je klein houdt en je verschuilt achter angsten en ego die het overneemt. Wil je hier met mij over sparren? Dat kan! Ga dan naar mijn homepagina en vraag een gesprek aan. Dan kijken we gewoon even kijken het bij jou blokkeert en waar jij het anders zou willen, we duiken hier dan samen op in!

Liefs,

Te beluisteren via de bovenstaande Spotify button!

Over Fé

Jezelf durven laten zien. Ongegeneerd. Magnetisch zijn omdat je zo jezelf bent. Geldt dat voor jou?

Of houd je jezelf kleiner dan nodig? Doe je nog wel eens een dekseltje op jezelf, in je enthousiasme, gevoeligheid óf je ambitieuze kant? 

Laat mij je begeleiden om de meest pure jij te worden, zodat je magnetisch wordt voor de doelgroep die jij het allerliefste helpt. Bevrijd jezelf door vrij te breken van oude patronen, angsten en twijfels én stap in de versie die je werkelijk bent.

Meer weten? Neem contact met mij op via onderstaande button!

Scroll naar boven